Apadrinament lector

Este curs és el segon any de l’apadrinament lector. És una activitat que es realitza en parelles formades per alumnes de 6é que fan de padrins de lectura, i els alumnes de 2n que fan de fillols. Els objectius són potenciar els aprenentatges per part de tots els alumnes al voltant de la lectura, establir relacions afectives entre padrins i fillols, i treballar la competència lingüística d’una forma lúdica.

Començàrem al mes d’octubre amb una sessió cada dos setmanes a l’hora de l’activitat complementaria «Animació a la lectura». El primer que vàrem fer va ser decidir les parelles de lectura. Després, per a crear un compromís més seriós, varen fer un contracte entre la parella per a comprometre a treballar la lectura amb ganes d’aprendre i amb molta il.lusió. Durant el trimestre han treballat diferents llibres de lectura amb activitats d’expressió i comprensió oral i escrita. I per últim els alumnes de 6é ensenyaren als seus fillols una aplicació d’Ipad per a crear contes. Cada parella es va inventar un conte relacionat amb el Nadal i després el varen gravar amb les seues veus.

L’ experiència dels alumnes ha sigut molt bona, perquè s’han divertit, han conegut gent nova i per suposat han treballat aspectes lingüístics d’una manera diferent.

Ja hem començat el segon trimestre amb moltes ganes de seguir aprenent coses, gaudint i treballant amb la lectura.