Marxa Dia de la Pau

El passat 30 de gener els col·legis El Carmen i Sagrada Família celebràrem junts el Dia de la Pau amb una marxa que clausurava els dies que en cada col·legi hem dedicat a reflexionar sobre la pau. Ens reunirem en la Plaça de l’Església i travessàrem Manises fins a la Plaça de Rafael Atard. Allí vam llegir el manifest que havíem elaborat junts i soltàrem a l’aire els globus que ens van acompanyar en la marxa, i que portaven cintes amb els nostres missatges. Abans de tornar als col·legis, passàrem una bona estona, alegre i compartit, ballant i cantant junts per la Pau…

MANIFEST PER LA PAU

«En este dia escolar de la Pau i de la No Violència els xiquets i xiquetes, els jóvens, professors, pares i la resta de membres dels col·legis Sagrada Família i el Carmen de Manises, ens unim per a cridar, ben alt, un SÍ a la vida, un SÍ a la PAU i dir NO a la violència que ens rodeja. Per això hui, ens hem reunit ací, perquè entre tots, podem derruir els murs de l’odi, de la violència, del rancor; per a derrocar la tanca que separa la pobresa i la guerra del benestar i la PAU, per a trencar les reixes que marginen als que no són com nosaltres, als que no pensen com nosaltres ni creuen el mateix que nosaltres. Sabem que hi ha gent que està molt trist perquè en la seua família hi ha violència, perquè en el seu barri hi ha baralles o perquè en altres països hi ha guerra. Nosaltres volem manifestar la nostra repulsa i dolor contra les guerres perquè causen divisió i la mort de moltes persones.

Però hui, tots nosaltres tenim una esperança, una il·lusió: Sabem que la pau la podem conquistar entre tots quan tendim la mà a qui ens necessita, quan perdonem de veritat a qui ens han fet algun mal i quan demanem perdó cada vegada que ho necessitem. La Pau vindrà, quan sapiem somriure els nostres companys, quan juguem tots junts en el pati o en el carrer. Quan siguem amables i afectuosos amb la nostra família, amb els nostres veïns, amb els nostres companys i companyes, quan ens esforcem perquè de veritat hi haja pau. I perquè nostres desitjos es convertisquen en realitat, els nostres col·legis manifesten la seua aposta incondicional pels valors que anuncia l’Evangeli de Jesús, que són la vida, l’amor, la llibertat, la justícia i la pau. Per això, cridem: TOTS JUNTS SOM PAU!»